Μια εύκολη και διαφορετική συνταγή για τα μπισκότα του Πάσχα.
Οι γιορτές του Πάσχα πλησιάζουν και σιγά, σιγά αναζητούμε συνταγές για όλα εκείνα τα καλούδια της Λαμπρής. Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για φέτος, τότε τα μπισκοτάκια αυτά με σιμιγδάλι θα κάνουν σίγουρα τη διαφορά.
Υλικά για 25 μπισκοτάκια
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. Ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ή 1 σφηνάκι λιμοντσέλο
- 12-15 κερασάκια γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και το ξύσμα λεμονιού ή το λιμοντσέλο.
- Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα μπόλ και δουλεύουμε με το χέρι να γίνει ένα σώμα. Μην ανησυχείτε για την υφή, είναι φυσιολογικό να τρίβεται ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ανάμεσα στα χέρια και στρώνουμε σε λαδόκολλα αραιά γιατί απλώνουν.
- Κόβουμε τα κερασάκια στη μέση και τοποθετούμε ένα κομμάτι στο κέντρο κάθε μπισκότου.
- Ψήνουμε για 15’ με 20’ λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Όσο είναι ζεστά θρυμματίζονται, οπότε προσέχουμε πολύ, να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο