Τα θερμόμετρα προβλέπεται να «χτυπήσουν κόκκινο» τις ερχόμενες ημέρες, γι' αυτό κι εμείς βρήκαμε μια συνταγή που θα κάνει τον καύσωνα λίγο πιο υποφερτό.
Το παγωμένο τσάι είναι ένα αγαπημένο ρόφημα, σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Είναι ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο, ενώ επίσης αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν θρεπτικά ροφήματα χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά.
Ο σεφ Γιώργος Τσουλής μοιράζεται μια απολαυστική συνταγή για παγωμένο τσάι με άρωμα δυόσμου και γεύση λεμονιού η οποία εκτελείται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- null
- 600 γρ. νερό, ζεστό
- 2 φακελάκια πράσινο τσάι
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
- 6 φύλλα δυόσμου
Για το σερβίρισμα
- Παγάκια
- Ροδέλες λεμονιού
- Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Σε μία κανάτα, προσθέτουμε το ζεστό νερό, το πράσινο τσάι και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλει το τσάι όλα τα αρώματα του.
- Μεταφέρουμε το πράσινο τσάι σε μία άλλη κανάτα και προσθέτουμε το μέλι, τις φέτες λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου.
- Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει το μέλι και αν θέλουμε, μεταφέρουμε τη κανάτα στο ψυγείο, για 3-4 ώρες.
- Σερβίρουμε το πράσινο τσάι σε ποτήρια με παγάκια, ροδέλες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.
Τip: Μπορούμε να προσθέσουμε ¼ κ.γ. τζίντζερ για πιο έντονη γεύση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο