Mία πανεύκολη συνταγή για μπισκότα -ίσως το μοναδικό γλυκό σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα στιγμή.
Στο πρωινό, στο δρόμο για τη δουλειά, στον απογευματινό καφέ, τα μπισκότα πάντοτε ικανοποιούν τις γλυκές λιγούρες μας χωρίς να μας επιβαρύνουν.
Μία από τις διαχρονικά αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων δεν είναι άλλα από τα λαχταριστά μπισκότα κανέλας. Τα αγαπημένα γλυκά εδέσματα είναι από τα πιο δημοφιλή κεράσματα στα ελληνικά σπίτια και όχι άδικα, καθώς αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για έναν καφέ ή ένα τσάι και ετοιμάζονται πολύ εύκολα.
Aν και έχουμε δει και στο παρελθόν μια συνταγή για μπισκότα κανέλας, η παρακάτω συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη είναι πιο εύκολη και με λιγότερα υλικά. Εγγυάται ωστόσο ένα ίδιο επιτυχημένο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα.
Υλικά συνταγής για μπισκότα κανέλας
- 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 125 γρ ζάχαρη άχνη
- 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κτγ κανέλα σκόνη
Συνταγή: Μπισκότα κανέλας
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη άχνη, την κανέλα και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να γίνει πάστα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Μετράμε μπαλάκια των 30 γρ. το καθένα και τα πατάμε ελαφρώς με την παλάμη μας.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε από πάνω προαιρετικά με ζάχαρη κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 180 c.
- Τα πιο νόστιμα και εύκολα μπισκότα κανέλας που έχετε δοκιμάσει.