Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας για δυο λόγους. Έχει σοκολάτα και δεν έχει τόσες πολλές θερμίδες...
Η κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, η οποία χρησιμοποιείται για μια κλασική μους έχει περισσότερες από 300 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Αντίθετα, σύμφωνα με την διατροφική ανάλυση της κρέμας καρύδας, τα 100 γραμμάρια αποδίδουν 210 θερμίδες. Ταυτόχρονα, αποφεύγουμε τη ζάχαρη και ετοιμάζουμε την μους μόνο με μαύρη σοκολάτα και λίγο μέλι.
Υλικά
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας (400ml), παγωμένη
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα λιωμένη
- 2-3 κουταλιές
- Προαιρετικά για το γλάσο σοκολάτα: 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές γάλα καρύδας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα καρύδας που έχουμε αφήσει να παγώσει καλά στο ψυγείο στο μίξερ, ώστε να σφίξει και να γίνει σαν σαντιγί.
- Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε αργά και με συνεχή ροή την λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα καρύδας και συμπληρώνουμε και το μέλι.
- Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια (αν θέλετε να την ξεφορμάρετε επιλέξτε φόρμες σιλικόνης) και στο ψυγείο να σταθεί για περίπου 4 ώρες
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε λάμψη στο γλυκό σας με ένα γλάσσο σοκολάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ.
Ξεφορμάρουμε τη μους που έχει παγώσει καλά και περιχύνουμε με το γλάσο από το κέντρο του γλυκού αφήνοντάς το να καλύψει όλη του την επιφάνεια
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο