Τα γλυκά τα αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι και σπάνια κάποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στη σοκολάτα. Πόσο μάλλον σε μια κρύα μους σοκολάτας. Μια συνταγή με ένα και μόνο υλικό.
Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές συνταγές για μους σοκολάτας, η παρακάτω συνταγή όμως είναι πανεύκολη, αποτελείται από μόνο ένα υλικό και μπορεί να έχει ποικιλία γεύσεων, καθώς η γεύση εξαρτάται από το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί.
Το ένα και μόνο υλικό που απαιτεί η συγκεκριμένη συνταγή -όπως σωστά μαντεύει ο καθένας- είναι η σοκολάτα. Οι σταγόνες σοκολάτες.
Η κλασικότερη εκδοχή της μους θα επιτευχθεί με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος, αλλά εξίσου επιτυχημένη θα είναι αν χρησιμοποιήσετε σταγόνες λευκής σοκολάτας, σταγόνες μαύρης σοκολάτας, σταγόνες vegan σοκολάτας, ή οποιοδήποτε άλλο είδος!
Πέρα από τη σοκολάτα που είναι και το μόνο υλικό της συνταγής μας, απαιτείται λίγο νερό και ένα μπλέντερ.
Χτυπάμε 2 1/2 φλιτζάνια νερό με 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας για περίπου 2 λεπτά στο μπλέντερ ή μέχρι η σοκολάτα να διαλυθεί εντελώς και το νερό να διπλασιαστεί σε όγκο (δεν πρέπει να υπάρχουν σβώλοι)
Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε πολλά μίνι μπολ και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, θα έχετε μια αφράτη, αέρινη μους σοκολάτας!