Η μουχαλεμπία ή μουχαλεμπί είναι μια ελαφριά κρέμα με καταγωγή από την Περσία.
Πλέον, είναι καλοκαίρι και ένα δροσερό γλυκό ψυγείου είναι ότι πρέπει.
Στην ουσία πρόκειται για μια πουτίγκα γάλακτος που είναι διαδεδομένη σε όλη την Μέση Ανατολή.
Σήμερα συναντάται κυρίως στην Τουρκία ενώ θεωρείται ένα από τα γλυκά του Ραμαζανιού.
Τα βασικά συστατικά της είναι το ρύζι, η ζάχαρη, το ριζάλευρο και το γάλα.
Υπάρχει σε δύο εκδοχές: Η μία είναι με κοτόπουλο και ονομάζεται «ταούκ γκιοσού» και η άλλη είναι με ροδόνερο.
Εμείς βρήκαμε την εύκολη και γρήγορη συνταγή της μουχαλεμπίας με ροδόνερο και σας την παρουσιάζουμε.
Διαβάστε την συνταγή για την ελαφριά και δροσερή μουχαλεμπία με ροδόνερο στο Bovary.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο