Με αυτή τη συνταγή θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα στο μαρινάρισμα για το κρέας.
Αυτή η μαρινάδα είναι πολύ γευστική και, πριν μαγειρέψουμε, φροντίζουμε να την έχουμε ρίξει πάνω από το κρέας για 8 ώρες.
Υλικά
- ⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ⅓ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 ½ κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
- 3 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το πιπέρι σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς και το σκόρδο, αν θέλουμε και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για έως και 8 ώρες. Μαγειρεύουμε το κρέας όπως θέλουμε.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο