Υπάρχουν και εκείνες οι μέρες που θέλουμε το πιάτο μας γρήγορα στο τραπέζι. Αυτό δεν σημαίνει πως η συνταγή που θα ετοιμάσουμε δεν θα είναι γευστική.
Το κοφτό μακαρονάκι είναι βασικό συστατικό για ένα απλό, αλλά ιδιαίτερα αγαπητό πιάτο στην Αμερική. Είναι απλό, ίσως σε ορισμένες του εκδοχές να είναι αδικαιολόγητα λιπαρό, όμως σίγουρα, προσφέρει απόλαυση σε εκείνους που λατρεύουν τα ζυμαρικά και τρελαίνονται για λιωμένο τυρί.
Η συνταγή αυτή απαιτεί τη χρήση φούρνου μικροκυμάτων. Βέβαια, ακόμη και χωρίς αυτόν μπορείτε να την ετοιμάσετε πολύ γρήγορα, αλλά ίσως όχι μέσα σε 5΄λεπτά.
Υλικά
- 100γρ. Κοφτό μακαρονάκι (περίπου 1 φλιτζάνι)
- 240 ml νερό (1 φλιτζάνι επίσης)*
- 6 κ.σ. γάλα
- 50γρ. Τυρί τσένταρ
- Φρέσκα φύλλα σχοινόπρασο
- Καβουρδισμένα φιστίκια
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
*Θα μπορούσατε να βάλετε αντί για νερό, κάποιον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών για να δώσετε έξτρα γεύση
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό και τα μακαρόνια σε ένα μπολ, φροντίζουμε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μην ξεχειλίσουν τα υλικά, και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 με 3 λεπτά. Βγάζουμε και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, το τυρί τριμμένο, ανακατεύουμε και βάζουμε πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30'' δευτερόλεπτα.
- Το γεύμα είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένα φύλλα σχοινόπρασου, και χοντροσπασμένα φιστίκια.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο