Γίνεται η σπανακόπιτα, κέικ; Μια συνταγή για αλμυρά μάφιν με τις γνώριμες γεύσης του συνδυασμού φέτας με σπανάκι.
Γίνονται γρήγορα, ψήνονται σε χρόνο μηδέν και μπορούν να αποτελέσουν τη λύση για σπιτικό σνακ στη δουλειά ή το σχολείο για όσους δεν θέλουν να πάρουν κάτι απ' έξω. Δοκιμάστε τα και κρατήστε τα αφράτα αλμυρά μάφιν σε αεροστεγές δοχείο, αφού κρυώσουν, μέχρι να τα καταναλώσετε.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
- 1/4 κ.σ. μαγειρική σόδα
- Μια πρέζα αλάτι και Πιπέρι
- Μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- Μια πρέζα ξηρή ρίγανη
- 2 αυγά
- 175ml (3/4 του φλιτζανιού) γάλα
- 125ml (1/2 φλιτζάνι) λιωμένο βούτυρο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κιλό σπανάκι (όσο πιο τρυφερό γίνεται)
- 1 μικρή τομάτα
- 125 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC και στρώνουμε ένα ταψάκι 12 θέσεων με καραμελόχαρτα
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά. Αλεύρι, baking powder, σόδα, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο (να μην καίει) και τη ζάχαρη να ενωθούν καλά
- Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν σε μια ομοιόμορφη ζύμη. Δεν χρειάζεται να το χτυπήσετε για ώρα
- Με μια μαρίζ ενσωματώνουμε το σπανάκι και την τομάτα ψιλοκομμένα, τη φέτα και την παρμεζάνα
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια χωρίς να τα παραγεμίζουμε και ψήνουμε για 20-25’ λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγαίνει καθαρή από το κέντρο του μάφιν, τότε το ορεκτικό είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο