Συνταγή για λαχταριστό σπαγγέτι με κεφτέδες - iefimerida.gr

Συνταγή για λαχταριστό σπαγγέτι με κεφτέδες

Συνταγή για σπαγγέτι με κεφτέδες και κόκκινο σάλτσα
Συνταγή για σπαγγέτι με κεφτέδες και κόκκινο σάλτσα / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πιάτο με ιταλική φινέτσα σε μια συνταγή με κρυμμένο απολαυστικό μυστικό.

Στην Ελλάδα συνήθως τα κεφτεδάκια σερβίρονται με πατάτες τηγανητές ή ρύζι. Ακόμη περισσότερο, τα ξακουστά σουτζουκάκια, πιο δύσκολα θα τα σερβίρει κανείς με ζυμαρικά. Κι όμως ένα λαχταριστό πιάτο με κεφτεδάκια σε πλούσια σάλτσα τομάτας, πάνω σε σπαγγέτι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές σε ΗΠΑ και Ιταλία φυσικά.

Εμείς, πήραμε τα βασικά υλικά και προσθέσαμε σε κάθε κεφτεδάκι μια καρδιά από κασέρι για έξτρα απόλαυση. Ένα ακόμη μυστικό για σίγουρη επιτυχία είναι να επιλέξετε δύο είδη κιμά, χοιρινό και μοσχαρίσιο.

Υλικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 100γρ ψωμί πολυκαιρισμένο χωρίς την κόρα
  • 100 ml γάλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουταλιά ξερή ρίγανη
  • Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι / Επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 150 γρ κασέρι κομμένο σε 18 μικρά κυβάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για την σάλτσα τομάτας: Ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 1,2 κιλά τοματάκια κονσέρβα ή τριμμένη τομάτα
  • 1 πακέτο σπαγγέτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τους κιμάδες σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη να σταθούν για μισή με μία ώρα. Στο μεταξύ, μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και αφήνουμε να τραβήξει
  • Προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί στον κιμά, τριμμένο καλά και στη συνέχεια το σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αυγό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  • Μοιράζουμε τον κιμά που έχουμε ζυμώσει σε 18 κομμάτια, βάζουμε στο καθένα από ένα κομμάτι κασέρι και πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σκεπασμένα στο ψυγείο για μία ώρα να σταθούν
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι με καπάκι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε τους κεφτέδες στην άκρη
  • Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το σκόρδο της σάλτσας σε φετάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Ρίχνουμε την τομάτα και αλατοπιπερώνουμε, αφήνοντας τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Τέλος, προσθέτουμε τους κεφτέδες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20’ λεπτά περίπου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ