Μία λαχταριστή συνταγή για ζουμερή κρεμμυδόπιτα με φέτα και τραγανό φύλλο κρούστας.
Η κρεμμυδόπιτα είναι μία συνταγή με καταγωγή από την Μύκονο όπου φτιάχνεται με μια ποικιλία ντόπιων τυριών και θεωρείται από τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά του νησιού.
Με μικρές παραλλαγές από τη μυκονιάτική εκδοχή, η κρεμμυδόπιτα έχει αναδειχθεί σε μία πολύ δημοφιλή πίτα με ιδιαίτερα πλούσια γεύση και αρώματα καθώς τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν μια ακαταμάχητη γλύκα στο νόστιμο πιάτο.
Αυτή η εύκολη συνταγή που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr θα αφήσει και εσάς και τους καλεσμένους σας συνεπαρμένους.
Υλικά συνταγής για κρεμμυδόπιτα
- 2 παραλληλόγραμμα ρολά σφολιάτας
- 3 κόκκινα κρεμμύδια
- 180 γραμμάρια τυρί φοντίνα
- 50 ml ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 30 γρ βούτυρο
- Φρέσκο θυμάρι
- Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση συνταγής για κρεμμυδόπιτα
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για περίπου δέκα λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα το ξύδι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανοιγουμε 1 ρολό σφολιάτας στο ταψί αφήνοντάς το κατευθείαν στο χαρτί ψησίματος. Μοιράζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού πάνω στη ζύμη.
- Στη συνέχεια, βάλτε το μισό τυρί κόβοντάς το σε μπαστουνάκια και τρίψτε το υπόλοιπο.
- Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβουμε τετράγωνα με κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε τα τετράγωνα με το λιωμένο βούτυρο και τέλος τα πασπαλίζουμε με ξεφλουδισμένο θυμάρι και λίγα φύλλα φασκόμηλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο