Υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει τα μπισκότα;
Τραγανά ή μαλακά αλλά πεντανόστιμα που πάνε τέλεια με τον καφέ το πρωί και το απόγευμα, στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι μια λιχουδιά στην οποία δεν μπορούμε να πούμε όχι και τρώμε μανιωδώς.
Τα σπιτικά είναι πάντα καλύτερα και η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να φτιάξετε λαχταριστά και πανεύκολα σοκολατένια, κρακελέ μπισκότα.
ΥΛΙΚΑ
170 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. κακάο
2 αυγά
50 ml ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. κανέλα
Λίγο αλάτι
1 κ.γ. baking powder
2 καψουλάκια βανίλια
1 κούπα ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα και τη βανίλια και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το baking powder.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά. Βάζουμε για 30 λεπτά στην κατάψυξη.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε στη ζάχαρη άχνη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 12 περίπου λεπτά.