Μπορεί το φθινόπωρο να αρνείται πεισματικά να πάρει τη θέση του καλοκαιριού, αυτή συνταγή όμως θα γίνει η αγαπημένη σας όταν κρυώσει λίγο ο καιρός.
Η κολοκύθα είναι στα καλύτερά της αυτή την εποχή. Αν και το Χάλογουιν αποτελεί ξενόφερτο έθιμο, εμείς αποφασίσαμε να κρατήσαμε μόνο τη νοστιμιά. Μια βελούδινη σούπα από κολοκύθα, αρωματισμένη με ολόφρεσκο τζίντζερ.
Υλικά για 6-8 άτομα
- 1/2 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
- 1 μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μέτριο πράσο – το λευκό μέρος – σε ροδέλες
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 1/2 λεμόνι (το χυμό)
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- Πιπέρι καγιέν
- 1 κομμάτι τζίντζερ (περίπου όσο το μικρό σου δαχτυλάκι) τριμμένο ή ψιλοκομμένο
- 300 ml ζωμό κότας
- Στραγγιστό γιαούρτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα και την πατάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το ζωμό κότας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν και να μαλακώσει η κολοκύθα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν.
- Τέλος, ρίχνουμε το τζίντζερ τριμμένο και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μερικά λεπτά ακόμη. Αφού είναι έτοιμη, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε
- Με ένα ραδομπλέντερ λιώνουμε τα υλικά να γίνουν ένα μείγμα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ, μεταφέρουμε λίγη, λίγη τη σούπα σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ζεσταίνουμε και πάλι τη σούπα πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι πάνω από κάθε πιάτο. Μπορούμε να ραντίσουμε με λίγο φρέσκο ή/και αρωματισμένο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο