Μια γρήγορη συνταγή για ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα σε χρόνο μηδέν. Τα παπουτσάκια παίρνουν... ιταλικό αέρα.
Αν σκεφτείτε ιταλική συνταγή ποια υλικά σας έρχονται πρώτα στο μυαλό; Σαφέστατα μεταξύ των δημοφιλέστερων ανήκουν η ντομάτα, η μοτσαρέλα και ο βασιλικός. Με αυτά λοιπόν ετοιμάζουμε κι εμείς μια γρήγορη παραλλαγή για γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο.
Υλικά
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- Αλάτι και πιπέρι
- Γλυκιά καπνιστή πάπρικα
- 2 τομάτες πομοντόρο κομμένες σε φέτες
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 150 γρ φρέσκια μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους (κυρίως τα σποράκια).
- Αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 10' με 15' λεπτά στους 180oC, να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από τα κολοκυθάκια. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 5' λεπτά ακόμη να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο