Κάνουμε πράξη τη λαϊκή ρήση «κάθε πράγμα στον καιρό του και τον Αύγουστο ο κολιός» και σερβίρουμε μια παραδοσιακή και πεντανόστιμη συνταγή.
Λίγα μικρά και φτηνά ψάρια γίνονται τόσο νόστιμα στον φούρνο, με σάλτσα ντομάτας, όσο ο κολιός. Και μια και το λέει και ο σοφός λαός, παραθέτουμε την κλασική συνταγή για κολιό στο φούρνο πλακί που θα έχετε έτοιμη σε χρόνο μηδέν.
Υλικά
- 4 μέτριοι κολιοί καθαρισμένοι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 μέτριες ώριμες ντομάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σε ένα ταψί βάζουμε την ντομάτα τριμμένη, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο (περίπου μισό φλιτζάνι). Αναμειγνύουμε τα υλικά
- Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια καλά και στην κοιλιά. Βάζουμε στο ταψί και γεμίζουμε με την σάλτσα την κοιλιά. Προσθέτουμε 1 με 1 1/2 ποτήρι νερό στο ταψί και βάζουμε στον φούρνο
- Ψήνουμε για 30’ λεπτά ώσπου να ψηθούν οι κολιοί και να δέσει η σάλτσα. Αν δούμε πως η σάλτσα είναι ακόμη νερουλή μπορούμε να αφήσουμε λίγα λεπτά ακόμη στο φούρνο. Ενα κόλπο είναι να προσθέσουμε μια πατάτα στο ταψί που θα βοηθήσει τη σάλτσα να δέσει
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο