Συνταγές για κόκκινες σάλτσες υπάρχουν πολλές.
Στην παρακάτω συνταγή, όμως, η οποία δεν είναι ότι γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, αντίθετα θέλει αρκετή υπομονή και ώρα στη διάθεσή σας, ορκίζονται όσοι τη δοκίμασαν.
Υλικά συνταγής για κόκκινη σάλτσα
- 1 1⁄2 κιλά ώριμες ντομάτες
- 500 γρ.κρεμμύδια (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)
- 2 κουταλιές αλάτι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ
- 1⁄4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μουστάρδα
- 2 φλιτζάνια ξίδι μαλακό
Εκτέλεση συνταγής για κόκκινη σάλτσα
- Κόψτε σε καρεδάκια τις ντομάτες και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
- Βάλτε το μαζί με το αλάτι και αφήστε τα όλη νύχτα.
- Την επόμενη ημέρα, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα και προσθέστε και όλα τα άλλα υλικά.
- Αφήστε τα να βράσουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, την κατώτατη δυνατή για αρκετές ώρες.
- Μόλις είναι έτοιμη, βάλτε ένα ραβδομπλέντερ στην κατσαρόλα και αλέστε τα κομμάτια που έχουν μείνει έτσι ώστε να έχετε μια βελούδινη σάλτσα.
Αποθηκεύστε τη σάλτσα ντομάτας σε βάζα κλείστα τα καλά, αεροστεγώς, βάλτε τα ανάποδα στο ψυγείο σας και την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φτιάξετε μια γρήγορη μακαρονάδα, θα γνωρίζετε ότι έχετε έτοιμη μια υπέροχη κόκκινη σάλτσα. 'Η αν θελήσετε να φτιάξετε μια σπιτική πίτσα, με κάποια από τις υπέροχες συνταγές που έχετε δει στο igastronomie.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο