Μια πεντανόστιμη συνταγή για κανελόνια στην πιο ευφάνταστη μορφή τους.
Τα κανελόνια ανήκουν στα κλασικά πιάτα που συνδέουν αρώματα και γεύσεις με μνήμες από σπιτικά τραπέζια που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία. Είτε μαγείρισσα ήταν η μαμά, είτε η γιαγιά, όταν οι μυρωδιές από τα ψημένα κανελόνια γέμιζαν το σπίτι τρέχαμε στο τραπέζι με ανυπομονησία να απολαύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο.
Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά, πέραν του ότι μπορούμε πλέον να μαγειρεύουμε οι ίδιοι το αγαπημένο μας φαγητό και να το απολαμβάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Για να σας δώσουμε έμπνευση, εμείς βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για κανελόνια του Γιώργου Τσούλη που θα σας ξετρελάνει. Σε αυτή την ελαφριά, vegetarian εκδοχή τους, γεμίζουμε τα κανελόνια με μια λαχταριστή γέμιση με μανιτάρια και ανθότυρο που λιώνει στο στόμα.
Yλικά
- 170 γρ. κανελόνια
- 400 γρ. μανιτάρια, λευκά ψιλοκομμένα
- 50 γρ. βούτυρο
- 330 ml κρέμα γάλακτος, ΝΟΥΝΟΥ πλήρης
- 100 ml νερό
- 250 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομένο
- 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σχοινόπρασο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα multi μαζί με το ανθότυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 40Χ25 εκ.
- Περιχύνουμε τα κανελόνια με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, το νερό,πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.