Σκέφτεστε καλύτερη συνταγή για ένα μεγάλο τραπέζι το μεσημέρι της Κυριακής;
Απολαυστικό γιουβέτσι, με τρυφερά κομμάτια μοσχάρι και πλούσια σάλτσα τομάτας. Η ιδανική συνταγή για ένα μεγάλο τραπέζι με φίλους ή και την οικογένεια.
Υλικά
- ½ κιλό κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε μερίδες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 μέτρια καρότα τριμμένα
- 400γρ τομάτα κονκασέ, ή τριμμένη τομάτα
- 2 κουταλιές του γλυκού πελτέ τομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι κύμινο
- 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος (αντίστοιχη ποσότητα νερού με κύβο)
- Αλάτι και πιπέρι
- Τριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει όμορφο χρώμα. Αφαιρούμε σε πιατέλα
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, με το σκόρδο και τα καρότα να μαλακώσουν για περίπου πέντε λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το κρέας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για δυο λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα, ανακινούμε την κατσαρόλα, συμπληρώνουμε 1 ποτήρι από το ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για μία ώρα.
- Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το κριθαράκι σε πυρέξ μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό, το δενδρολίβανο και ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για 20’ λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το κρέας με τη σάλτσα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 10’ λεπτά να ροδίσει.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο