Μια συνταγή που αποδεικνύει πως οι φακές είναι παντός καιρού.
Μπορεί η κλασική συνταγή για φακές να τις θέλει σούπα, αρωματισμένες με δάφνη και ξύδι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να τις απολαύσετε και διαφορετικά.
Υλικά
- 500 γρ. φακές ψιλές
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθος
- 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 10-15 τοματίνια τσέρι
- 1 μέτριο αγγούρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Για το ντρέσινγκ: Αλάτι & Πιπέρι
- Κύμινο σε σκόνη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Το χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο νερό για 20-25 λεπτά. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε. Σουρώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόδο και τον άνηθο. Κόβουμε τις τομάτες τσέρι στη μέση και το αγγούρι σε λεπτές φέτες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και προσθέτουμε κύμινο και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι
- Βάζουμε τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το σκόρδο, το αγγούρι και τις τομάτες και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο