Μια τίμια παραλλαγή συνταγής για τσουρέκι για εκείνους που δεν έχουν χρόνο να ακολουθήσουν την παραδοσιακή οδό.
Η μαεστρία του κλασικού τσουρεκιού απαιτεί ακρίβεια, χρόνο και υπομονή. Το τσουρέκι είναι δύσκολη υπόθεση, όμως αυτή η συνταγή θα βοηθήσει να μυρίσει το σπίτι μαχλέπι και φρεσκοψημένη ζύμη.
Υλικά για 4 τσουρέκια
- 400 γρ. αφράτη ζύμη για πίτσα
- 50 γρ. σόδα
- 4 κ.γ. μαχλέπι
- 4-5 κυβάκια μαύρης ζάχαρη
- 1 αυγό χτυπημένο για επάλειψη
- Για τη γέμιση πραλίνα: 80 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Για τη γέμιση σοκολάτα: 80 γρ. κουβερτούρα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το φύλλο της πίτσας καλά, αν χρειαστεί και με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε τέσσερα κομμάτιαΣτο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την πραλίνα με το κονιάκ. Παράλληλα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Αφού πάρει βράση προσθέτουμε τη σόδα
- Απλώνουμε στα δύο κομμάτια τα κομμάτια κουβερτούρας και στα άλλα δύο την αραιωμένη πραλίνα φουντουκιού. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. μαχλέπι.
- Τυλίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε μπαστούνια και στη συνέχεια περιστρέφουμε να πάρουμε ένα σαλιγκάρι
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα τσουρέκια στο νερό που βράζει με τρυπητή κουτάλι. Θα πρέπει να καλυφθούν από το νερό. Στραγγίζουμε ελαφρά σε μια πετσέτα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC και αφού τελειώσουμε με την εμβάπτιση στρώνουμε σε ταψί, αλείβουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για περίπου 20’ λεπτά, ώσπου να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο