Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα ρολό - iefimerida.gr

Συνταγή για εύκολη μηλόπιτα ρολό

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συνταγές για μηλόπιτα είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο δημοφιλείς της φθινοπωρινής περιόδου.

Τα νόστιμα φθινοπωρινά μήλα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους γεμίζοντας τους πάγκους σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείων και λαϊκών αγορών.

Kάθε χρόνο τέτοια εποχή λοιπόν, όλες οι μαγείρισσες και οι μάγειρες θα μαγειρέψουν τουλάχιστον μια φορά το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, μία λαχταριστή μηλόπιτα.

Το δημοφιλές επιδόρπιο έχει πάρα πολλές παραλλαγές και κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του αγαπημένη συνταγή για μηλόπιτα. Ωστόσο εμείς βρήκαμε μια συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για μία αρκετά ιδιαίτερη εκδοχή της μηλόπιτας. Πρόκειται για μια μηλόπιτα σε κέικ ρολό με αφράτη υφή και πανεύκολη εκτέλεση χωρίς ταλαιπωρία.

Υλικά συνταγής για μηλόπιτα ρολό

Για την γέμιση

  • 5 κόκκινα μήλα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ κανέλα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το κέικ

  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 μέτρια αυγά
  • 120 γρ γάλα
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το πασπάλισμα

Ζάχαρη άχνη

Eκτέλεση συνταγής για μιλόπιτα ρολό

  • Τρίβουμε τα μήλα στον ρεντέ και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με την κανέλα και τον χυμό λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι πάνω στην φωτιά μαζί με την ζάχαρη.
  • Τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Σε ένα ταψί 46χ38 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα.
  • Με την βοήθεια μιας μεμβράνης πατάμε πολύ καλά το μείγμα να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , την ζάχαρη , τις βανιλίνες και χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο , το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ .
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι γ.ο.χ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και το στρώνουμε σε όλο το ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 170
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε το ταψί βγάζοντας την λαδόκολλα.
  • Ρολάρουμε και η μηλόπιτα κέικ είναι έτοιμη .
  • Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε κομμάτια.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μηλόπιτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ