Αντικαθιστούμε τα τυριά που παραδοσιακά συναντά κανείς σε μια πίτσα με ελληνικής προέλευσης, σε μια συνταγή που μυρίζει και έχει γεύση Ελλάδας.
Τα ελληνικά τυριά ανά την επικράτεια μπορούν να συμπληρώσουν με χαρακτηριστική άνεση την τετράδα που απαιτείται για μια λατρεμένη και αγαπημένη πίτσα 4 τυριά.
Υλικά
- Ζύμη για μια πίτσα 20 εκατ.
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
- 50 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. μανούρι
- 50 γρ. καστελάνο Τήνου
- Κόκκινη σάλτσα με βασιλικό
- Αλεύρι και σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με αλεύρι και σιμιγδάλι ψιλό (θα βοηθήσει να τραγανίσει η ζύμη)
- Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και πάνω της απλώνουμε την σάλτσα σχεδόν ως τις άκρες της ζύμης και πασπαλίζουμε με το λιωμένο σκόρδο και τον κολοκυθόσπορο (θα μπορούσατε να βάλετε και καρύδια)
- Τρίβουμε το ανθότυρο, την κεφαλογραβιέρα και το μανούρι απλώνοντάς το καλά πάνω από τη ζύμη. Κόβουμε το καστελάνο σε μικρά κομμάτια και το απλώνουμε εδώ κι εκεί πάνω από την πίτσα
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 12 με 15 λεπτά να ψηθεί το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο