Η πιο βελούδινη και αέρινη ιταλική συνταγή, συναντά ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της ελληνικής παράδοσης: το γιαούρτι.
Γλυκό που φωνάζει ιταλική φινέτσα και λεπτές, απαλές γεύσεις. Μια συνταγή που δεν θα λιγώσει, αλλά θα δροσίσει απολαυστικά ένα καλοκαιρινό απόγευμα που η επιθυμία για γλυκό συναντιέται με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Πανακότα στα ιταλικά σημαίνει πολύ απλά ψημένη κρέμα, πράγμα που πολύ απλά μεταφράζεται σε εύκολη, απολαυστική συνταγή που μπορείτε όλοι να ετοιμάσετε στο σπίτι.
Και μια και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είπαμε να προτείνουμε μια συνταγή στην οποία οι Ιταλοί «δανείζονται» το ελληνικό γιαούρτι για ακόμη πιο δροσερή απόλαυση.
Πρόκειται για κλασική συνταγή που επιλέγουν οι Ιταλοί, συμπληρώνοντας την ποσότητα γάλακτος που απαιτείται με στραγγιστό γιαούρτι.
Υλικά
- 240ml γάλακτος
- 60ml μέλι
- 400γρ γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, το γάλα με το μέλι, τη βανίλια και τη σκόνη ζελατίνης σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά, ώσπου να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη, ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε σε 6 ατομικά μπολάκια ή φορμάκια (σε περίπτωση που θέλουμε να ξεφομάρουμε και να σερβίρουμε) και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10-15 λεπτά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει η πανακότα
- Σερβίρουμε με κομμένα φρούτα και τη σάλτσα της αρεσκείας μας