Συνταγή για δροσερό τσιζκέικ λεμόνι - iefimerida.gr

Συνταγή για δροσερό τσιζκέικ λεμόνι

Τσιζκέικ στο ποτήρι με κρέμα λεμονιού
Τσιζκέικ στο ποτήρι με κρέμα λεμονιού / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια καλοκαιρινή συνταγή που συνδυάζει την φρεσκάδα του λεμονιού με την αέρινη γεύση ενός δροσερού τσιζκέικ. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για τον απογευματινό σας καφέ;

Με τη θερμοκρασία να... τραβάει την ανηφόρα, η επιλογή του γλυκού πρέπει να έχει τα ανάλογα χαρακτηριστικά. Μια συνταγή με πολλή σοκολάτα ή βαρύ (όσο κι απολαυστικό) σιρόπι ίσως αποδειχτεί βαριά για επιδόρπια του καλοκαιριού. Αντίθετα η δροσερή συνταγή του τσιζκέικ, σε συνδυασμό με την ξινή και φρέσκια γεύση του λεμονιού μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά.

Το ιδανικό σπιτικό γλυκό για τους λάτρεις ενός τσιζκέικ και μιας τάρτας λεμονιού, σε μια παρασκευή που συνδυάζει και τις δύο γεύσεις σε κάθε κουταλιά.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • Το χυμό και το ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Για την κρέμα λεμόνι: 4 κρόκοι αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια (θα κρατήσουμε 1/4 του φλιτζανιού χυμό)
  • 90 γρ βούτυρο (6 κ.σ.)
  • Για την βάση: 5-6 μπισκότα digestive

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμόνι: Σε ένα κατσαρολάκι, αναμειγνύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λεμόνι, ξύσμα και χυμό. Παράλληλα κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια
  • Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσει να πήζει. Θα χρειαστούν 15 λεπτά περίπου
  • Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και περνάμε από σήτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ώσπου να την χρησιμοποιήσουμε
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το τυρί με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε στο τυρί την κρέμα λεμόνι, χυμό και ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμη ώσπου να ενωθούν. Αφρατεύουμε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά
  • Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε απαλά την σαντιγί στην κρέμα, προσπαθώντας να μην πέσει ο όγκος της
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και μοιράζουμε σε έξι ποτήρια. Από πάνω μοιράζουμε την κρέμα και αν θέλουμε στολίζουμε με λίγη σαντιγί, δυόσμο και φρούτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ