Ενας από τους λόγους που αγαπάμε τις αγορές στο IKEA είναι ότι στο τέλος κάνουμε στάση για φαγητό. Τα διάσημα, αφράτα κεφτεδάκια η σίγουρη επιλογή μας.
Τώρα, που βρισκόμαστε σε καραντίνα το IKEA αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή για τα κεφτεδάκια της! Τα βήματα είναι πολύ απλά και πλέον όλοι μπορούν να απολαύσουν τις πεντανόστιμες μπουκίτσες.
Η συνταγή για τα κεφτεδάκια του IKEA
Υλικά
(Για περίπου 16-20 κεφτεδάκια)
- 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γραμμάρια χοιρινό κιμά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη ή τριμμένη)
- 100 γρ. ψωμιού
- 1 αυγό
- 5 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Για την cream sauce
- Μια δόση Λάδι
- 40γρ. βούτυρο
- 40γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150ml ζωμό λαχανικών
- 150ml ζωμό βοδιμού
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
Εκτέλεση
- Ενώστε τους δύο κιμάδες και ζυμώστε πολύ καλά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί σε ψίχουλα, το αυγό και ζυμώστε.
- Προσθέστε το γάλα και αλατοπιπερώστε καλά.
- Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή πιατέλα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 2 ώρες (για να κρατήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύουν).
- Ζεστάνετε το λάδι
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Οταν είναι ζεστό, προσθέστε απαλά τα κεφτεδάκια σας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τα σε ένα πυρέξ για φούρνο.
- Βάλτε τα στον φούρνο (σε αέρα 180 ° C ή 160 ° C) και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ακόμη.
Σουηδική cream sauce
- Σε ένα τηγάνι, λιώστε 40γρ. βούτυρο.
- Ρίξτε τα 40γρ. αλευριού και ανακατέψτε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε τους ζωμούς και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος τα 2 κουταλάκια σόγιας και την μουστάρδα.
- Αφήστε να σιγοβράσει και αφήστε τη σάλτσα να πήξει. Συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Οταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, μπορείτε να σερβίρετε με πατάτες.
Καλή απόλαυση!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο