Συνταγή για βρετανική καρμπονάρα -Χωρίς κρέμα γάλακτος, με tips του Jamie Oliver - iefimerida.gr

Συνταγή για βρετανική καρμπονάρα -Χωρίς κρέμα γάλακτος, με tips του Jamie Oliver

Βρετανική καρμπονάρα
Φωτογραφία: Shuttertock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εύκολη συνταγή για καρμπονάρα που γίνεται μέσα σε 15 λεπτά.

Η καρμπονάρα είναι ένα φαγητό που έχει βγει εκτός ιταλικών συνόρων και πλέον γίνεται με πολλές παραλλαγές. Σε κάθε χώρα έχουν φτιάξει τη δική τους εκδοχή για την καρμπονάρα που παραμένει ένα από τα νοστιμότερα comfort food που απολαμβάνουμε να τρώμε μέχρι την τελευταία μπουκιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βρετανική εκδοχή της καρμπονάρα γίνεται με τσένταρ και μπέικον, δύο υλικά που οι Άγγλοι λατρεύουν στα φαγητά τους, προσθέτοντας αυγό για να δέσει ιδανικά και να γίνει μια νόστιμη κρέμα.

Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver δίνει και την κατάλληλη ένταση στο πιάτο με το σκόρδο που απογειώνει τη γεύση του πιάτου χωρίς όμως να «κλέβει» τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά.

Η βρετανική εκδοχή της καρμπονάρα είναι πολύ νόστιμη, οικονομική και εύκολη συνταγή, αφού χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να την απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 170γρ πένες
  • 4 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 1σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 50γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
  • αλάτι
  • φρέσκο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μια κουταλιά ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν) σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του πακέτου.
  • Κόβουμε τις 4 φέτες του καπνιστού μπέικον και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις αρχίσει το μπέικον να ροδίζει προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το τριμμένο τυρί τσένταρ και 4 κουταλιές νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
  • Στη συνέχεια αφού στραγγίσουμε τις πένες τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον, προσθέτοντας σιγά- σιγά το μείγμα αυγού.

Σημαντικό tip: Δεν πρέπει το τηγάνι μας να είναι καυτό γιατί το αυγό θα ψηθεί -αυτός είναι ο λόγος που το αποσύρουμε από τη φωτιά, όπως αναφέραμε παραπάνω στη συνταγή. Μπορούμε πρώτα να τηγανίσουμε το μπέικον και μετά να βράσουμε τα μακαρόνια για να περάσει ο χρόνος και να είναι στην ιδανική θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή καρμπονάρα ζυμαρικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ