Μια εύκολη συνταγή για καρμπονάρα που γίνεται μέσα σε 15 λεπτά.
Η καρμπονάρα είναι ένα φαγητό που έχει βγει εκτός ιταλικών συνόρων και πλέον γίνεται με πολλές παραλλαγές. Σε κάθε χώρα έχουν φτιάξει τη δική τους εκδοχή για την καρμπονάρα που παραμένει ένα από τα νοστιμότερα comfort food που απολαμβάνουμε να τρώμε μέχρι την τελευταία μπουκιά.
Η βρετανική εκδοχή της καρμπονάρα γίνεται με τσένταρ και μπέικον, δύο υλικά που οι Άγγλοι λατρεύουν στα φαγητά τους, προσθέτοντας αυγό για να δέσει ιδανικά και να γίνει μια νόστιμη κρέμα.
Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver δίνει και την κατάλληλη ένταση στο πιάτο με το σκόρδο που απογειώνει τη γεύση του πιάτου χωρίς όμως να «κλέβει» τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά.
Η βρετανική εκδοχή της καρμπονάρα είναι πολύ νόστιμη, οικονομική και εύκολη συνταγή, αφού χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να την απολαύσετε χωρίς ενοχές.
Υλικά για 2 μερίδες
- 170γρ πένες
- 4 φέτες καπνιστό μπέικον
- 1σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 1κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 μεγάλο αυγό
- 50γρ τριμμένο τυρί τσένταρ
- αλάτι
- φρέσκο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό και μια κουταλιά ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν) σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του πακέτου.
- Κόβουμε τις 4 φέτες του καπνιστού μπέικον και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι με λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις αρχίσει το μπέικον να ροδίζει προσθέτουμε το σκόρδο, λίγο πιπέρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το τριμμένο τυρί τσένταρ και 4 κουταλιές νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.
- Στη συνέχεια αφού στραγγίσουμε τις πένες τις ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον, προσθέτοντας σιγά- σιγά το μείγμα αυγού.
Σημαντικό tip: Δεν πρέπει το τηγάνι μας να είναι καυτό γιατί το αυγό θα ψηθεί -αυτός είναι ο λόγος που το αποσύρουμε από τη φωτιά, όπως αναφέραμε παραπάνω στη συνταγή. Μπορούμε πρώτα να τηγανίσουμε το μπέικον και μετά να βράσουμε τα μακαρόνια για να περάσει ο χρόνος και να είναι στην ιδανική θερμοκρασία.