Βασισμένη στα μυρωδικά που γνωρίζουμε πολύ καλά και στην Ελλάδα, αυτή η συνταγή θα δέσει υπέροχα με ό, τι σαλάτα βάλει ο νους σας.
Πολλές φορές θεωρούμε πως η σαλάτα δεν ανήκει στην μαγειρική. Είναι απλά μερικά υλικά που γίνονται… σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προφανώς και μια σαλάτα έχει τόσο πολλές εναλλακτικές που αυτή είναι και η γοητεία της.
Είτε όμως είναι μια σαλάτα υπερπαραγωγή με τα αγαπημένα σας υλικά, είτε μια γευστική και θρεπτική απλή μαρουλοσαλάτα ή σαλάτα λάχανο, ένα καλό ντρέσινγκ θα αναδείξει τα αρώματα και τις γεύσεις της. Αναζητήσαμε το διάσημο ανά τον κόσμο ιταλικό ντρέσιγνκ και ανακαλύψαμε πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο, από ένα μείγμα όλων των λατρεμένων μυρωδικών που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά στην κουζίνα μας και στην Ελλάδα.
Πριν όμως δείτε την συνταγή αυτή, σημειώστε πως για τα ιταλικά μιξ μυρωδικών ανακατεύουμε μαζί (κρατήστε τις αναλογίες):
- 3 κουταλιές ξηρή ρίγανη
- 3 κουταλιές ξηρό βασιλικό
- 2 κουταλιές ξηρό θυμάρι
- 2 κουταλιές ξηρό δενδρολίβανο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για το dressing
- 2 μέρη ελαιόλαδο
- 1 μέρος ξύδι από λευκό ή κόκκινο κρασί
- Ιταλικό μιξ μυρωδικών
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα λάδι και ξίδι και τα μυρωδικά σε ένα σέικερ ή βάζο με καπάκι που κλείνει καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε, και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά
- Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι. Κρατάμε στο ντουλάπι κλεισμένο καλά
Αν θέλετε να δέσει ακόμη πιο όμορφα το ντρέσιγνκ της σαλάτας, πριν σερβίρετε, ανακατέψτε μια μικρή κουταλιά απαλής μουστάρδας στο ντρέσινγκ που θα χρησιμοποιήσετε. Θα δώσει σώμα στο ντρέσιγνκ και πιο βελούδινη υφή. Ιδανική επιλογή για μια απλή τονοσαλάτα με μαρούλι ή ακόμη και μια ελαφριά εκδοχή της Ceasar's.