Συνταγή για αρνάκι φρικασέ, παραδοσιακό - Αντί για μαγειρίτσα - iefimerida.gr

Συνταγή για αρνάκι φρικασέ, παραδοσιακό - Αντί για μαγειρίτσα

Αρνάκι φρικασέ
Φωτογραφία: Shuttertock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνταγή για το γιορτινό τραπέζι.

Το αρνάκι φρικασέ είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που κρύβει μέσα του όλα τα ανοιξιάτικα αρώματα.

Το συγκεκριμένο φαγητό ξεκίνησε από την Γαλλία, με τον όρο fricassee, και πρόκειται για κρέας μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με λαχανικά και λευκή σάλτσα.

To φαγητό προσαρμόζεται στη γαστρονομική κουλτούρα της κάθε χώρας και η ελληνική του εκδοχή γίνεται, κυρίως, με αρνί ή κατσίκι, χόρτα εποχής (μαρούλι, σπανάκι, πράσα, σταμναγκάθι) και η λευκή σάλτσα είναι το δικό μας αυγολέμονο.

Στη χώρα μας συνηθίζεται να φτιάχνουμε το φρικασέ σε κάποιο γιορτινό τραπέζι, ενώ αν δεν σας αρέσει η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αυτό το φαγητό μπορεί να την αντικαταστήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Υλικά για αρνακι φρικασέ

  • 2 κιλά αρνάκι (μπούτι και κόκαλο ή ότι προτιμάτε)
  • 3 μεγάλα μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 λεμόνι σε χυμό
  • 1 κουταλάκι της σούπας κορν φλάουερ

Συνταγή για αρνάκι φρικασέ

  • Κόβουμε το αρνάκι σε κομμάτια -προσέχουμε να είναι ίδιο πάχος για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το αρνάκι και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ρίχνουμε περίπου ενάμισι λίτρο νερό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μια ώρα αργότερα μόλις το αρνάκι έχει μαγειρευτεί προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο. Δεν ανακατεύουμε, αλλά κουνάμε πολύ καλά την κατσαρόλα για να μην διαλυθεί το αρνάκι.
  • 20 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ.
  • Με μια κουτάλα βγάζουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και σιγά- σιγά το ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγολέμονο που έχουμε στο μπολ μέσα στην κατσαρόλα σιγά- σιγά κουνώντας την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε το φαγητό περίπου 10-15 λεπτά να «δέσει» έχοντας σβήσει το μάτι της κουζίνας.
  • Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ