Συνταγή για αφράτο, ανεπανάληπτο τιραμισού -Η ιταλική λιχουδιά με βάση τον μυρωδάτο καφέ - iefimerida.gr

Συνταγή για αφράτο, ανεπανάληπτο τιραμισού -Η ιταλική λιχουδιά με βάση τον μυρωδάτο καφέ

Συνταγή για τιραμισού
Η καλύτερη συνταγή για τιραμισού /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τιραμισού δεν χρειάζεται συστάσεις. Η αέρινη κρέμα τυριού και το άρωμα καφέ σε κάθε κουταλιά καθιστούν τη συνταγή, πέρα για πέρα ιταλική.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καφέ, επιλέγουμε ένα γλυκό που πολλοί λατρεύουν και κάποιοι – ελάχιστοι – λατρεύουν να μισούν. Το ακαταμάχητο μασκαρπόνε αποτελεί τη βάση για μια πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων που κάνουν τη συνταγή μια από τις κλασικότερες της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά μυστικά της συνταγής

Η συνταγή δεν έχει πολύωρη προετοιμασία, παρότι τα στάδια της παρασκευής των υλικών και της σύνθεσης απαιτούν ευλαβική προσοχή. Ωστόσο, σημειώστε πως είναι απαραίτητο αν το αφήσετε να δέσει καλά στο ψυγείο πριν δοκιμάσετε να το σερβίρετε. Το λιγότερο τρεις ώρες σε δυνατή ψύξη!

Αν δεν έχετε εσπρέσο, πράγμα μάλλον δύσκολο στις μέρες μας, τότε διαλύστε μια κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ σε ζεστό γάλα. Η γεύση βέβαια και το άρωμα δεν είναι σε καμία περίπτωση ίδιες, όμως το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό.

Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 δόση εσπρέσο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ καφέ
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ (περίπου 22 κομμάτια)

Προετοιμασία

  • Βάζουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και χτυπάμε στο μίξερ. Προσθέτουμε τους τέσσερις κρόκους των αυγών και κρατάμε τα ασπράδια χωριστά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με 50γρ. κρυσταλλική ζάχαρη να γίνουν μια σφιχτή και αφράτη μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στην υπόλοιπη κρέμα.
  • Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το γάλα και πρσθέτουμε τον καφέ και το κονιάκ.
  • Βουτάμε ένα, ένα τα μπισκότα στο γάλα με τον καφέ και στρώνουμε στο τσέρκι (ή ένα ταψάκι 20εκ περίπου). Ρίχνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα της κρέμας.
  • Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με μπισκότα, που τα έχουμε βουτήξει να τραβήξουν γάλα και καφέ. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
  • Αφού πήξει βάζουμε το κακάο σε σήτα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του τιραμισού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ