Αν οι μεζέδες είχαν εκπρόσωπο, τότε αυτή η συνταγή για κεφτεδάκια θα ήταν σίγουρα ο πιο άξιος εκπρόσωπός τους.
Το κεφτεδάκι μπορεί να μοιάζει απλό, όμως για να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα απαιτείται συνδυασμός καλών υλικών, σωστής διαχείρισης και κάποιων μικρών μυστικών για να πάρει κανείς την τέλεια υφή.
Μάθαμε λοιπόν πως καταβρέχοντας τους κεφτέδες πριν τους ρίξετε στο τηγάνι θα πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα τραγανότητας στο πιάτο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Νερό και λάδι σημαίνει πιτσίλισμα και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Όπως θα δείτε στα υλικά παρακάτω, τρίβουμε έναν κύβο λαχανικών στη ζύμη του κιμά, που θα κάνει το κεφτεδάκι πεντανόστιμο, χωρίς να υπερτερεί κάποιο άρωμα ή γεύση έναντι άλλου σε κάθε μπουκιά.
Επίσης, προσθέτουμε στον κιμά ούζο, που επίσης αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή αρώματος, ενώ συμβάλλει σε πιο αφράτο αποτέλεσμα στη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια.
Υλικά
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κύβο λαχανικών τριμμένο
- 4 κλωνάρια δυόσμο
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι & πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι, σε μια λεκάνη. Φροντίζουμε να έχουμε τρίψει το κρεμμύδι και το σκόρδο στο χοντρό του τρίφτη, να ψιλοκόψουμε τον δυόσμο, κρατώντας μόνο τα φύλλα του.
- Ζυμώνουμε τον κιμά για να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες μεγέθους μπάλας του γκολφ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί.
- Σε ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι και κυλάμε δόσεις-δόσεις τα κεφτεδάκια να αλευρωθούν.
- Τοποθετούμε σε σουρωτήρι, που να χωρά σε μπολ με νερό, και βυθίζουμε τα αλευρωμένα κεφτεδάκια στο νερό, ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους, και απόσυρε αμέσως. Πέρασε τα κεφτεδάκια άλλη μια φορά από το αλεύρι.
- Τοποθέτησε τα κεφτεδάκια με προσοχή στο καυτό λάδι και ψήσε για 2 λεπτά. Γύρισε από την άλλη για ακόμη 2 λεπτά και απόσυρε σε απορροφητικό χαρτί.