Μία εξαιρετική συνταγή για νόστιμους και θρεπτικούς κεφτέδες φούρνου.
Τα κεφτεδάκια είναι ένα φαγητό που πρωταγωνιστεί στην ελληνική γαστρονομία σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό οικογενειακό τραπέζι και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου είναι αμέτρητες, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τα δικά του μυστικά επιτυχίας.
Το μυστικό για αφράτα και νόστιμα κεφτεδάκια είναι να αφήσουμε το μείγμα του μερικές ώρες στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Eμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr μία απλή, νόστιμη και θρεπτική συνταγή για κεφτέδες φούρνου -μία πιο light εκδοχή του αγαπημένου πιάτου που μας βοηθά να αποφύγουμε τα τηγανητά.
Υλικά για κεφτεδάκια φούρνου
- 600 γρ μείγμα κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 1-2 φέτες ψωμί / 1 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά/
- 1 αυγό
- 1-2 κουτ. μαϊντανός
- 1 πρέζα κόλιανδρο
- 1 πρέζα τζίντζερ
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Για τη σάλτσα:
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 4 κ.σ. λάδι
Συνταγή για κεφτεδάκια φούρνου
- Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε το κρεμμύδι. Ρίξτε παγωμένο νερό σε ένα μπολ και βάλτε για λίγο τις φέτες μέσα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Σε μεγαλύτερο δοχείο βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αφού περάσει ο χρόνος, πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
- Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας και το λάδι σε ένα μπολ. Βουτάμε κάθε ένα από τα κεφτεδάκια σε αυτό το μείγμα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.