Μ' αυτήν την «τεμπέλικη» συνταγή για γαλατόπιτα δε θα ξαναδιστάσετε να φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό.
Η γαλατόπιτα είναι μία από τις παραδοσιακές λιχουδιές που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε, ωστόσο πολλές φορές η διαδικασία για να τη φτιάξουμε φαντάζει «μπελαλίδικη» και έτσι καταλήγουμε να την αγοράζουμε απ' το αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο.
Φυσικά, η νοστιμιά ενός σπιτικού γλυκού είναι ασύγκριτη, όποτε εμείς βρήκαμε μια απλή και εύκολη συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα προκειμένου να σας παρακινήσουμε να τη φτιάξετε στην κουζίνα σας.
Συγκεκριμένα η συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη σας εγγυάται ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε!
Υλικά
Για το φύλλο
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
- 150 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 4 μέτρια αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 600 γρ γάλα
- 1 κτγ υγρή βανίλια
- 1 στικ κανέλας
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Eκτέλεση
- Ανοίγουμε ένα πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα) και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
- Παίρνουμε κάθε φορά ένα φύλλο κρούστας και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.
- Το διπλώνουμε να γίνει μια λωρίδα παχιά και το βάζουμε στο κέντρο από ένα στρόγγυλο πυρέξ 30 εκ.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε έτσι ανοίγοντάς τα μέσα στο πυρέξ ώστε να μοιάζουν με ένα μεγάλο λουλούδι.
- Πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο που περίσσεψε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 12-15 λεπτά στους 170 c.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την υγρή βανίλια ,το στικ κανέλας και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το γάλα με την βοήθεια μιας κουτάλας μέσα στα αυγά.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με την βοήθεια μιας σίτας πάνω από το φύλλο που ψήσαμε.
- Ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά στον αέρα στους 170 c.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: