Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια φούρνου για το τέλειο κυρίως γεύμα.
Τα ζυμαρικά είναι πάντα μια αξιόπιστη επιλογή για ένα χορταστικό κυρίως πιάτο, ειδικά τις ημέρες που θες να μαγειρέψεις κάτι απλό και εύκολο χωρίς να ξοδέψεις πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συνήθως, επιλέγουμε να τα βράσουμε και να τα συνδυάσουμε με κάποια σάλτσα, σπαγκέτι μπολονέζ, καρμπονάρα, πέστο, με κόκκινη σάλτσα - οι επιλογές είναι αμέτρητες και όλες εξίσου νόστιμες. Ωστόσο, τα ζυμαρικά φούρνου είναι μια τέλεια εναλλακτική στις κλασικές μακαρονάδες και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο γεύμα ιδανικό για ένα τραπέζι φίλων.
Εμείς βρήκαμε μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή απ' την ιστοσελίδα xrysoskoufaki.gr για ζυμαρικά φούρνου με λιωμένη κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο και κυβάκια ζαμπόν.
Υλικά
- 500 γραμ. πέννες
- 3 αυγά χτυπημένα
- 400 ml κρέμα γάλακτος light
- 1 φλυτζάνι ρεγκάτο τριμμένο (200 γραμ.)
- 1 φλυτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη (200 γραμ.)
- 1 φλυτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια (200γραμ.)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να μαλακώσουν,όχι όμως πλήρως γιατί θα συνεχιστεί το μαγείρεμα στο φούρνο.
- Τα σουρώνουμε και τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το ζαμπόν και τα μισά τυριά.
- Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι η σε πυρίμαχο σκεύος.
- Από πάνω απλώνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.