Οι μέρες θέλουν στο τραπέζι φαγητά πλούσια, συνήθως με πολλά λιπαρά. Και συνήθως αυτό που αναζητά ο ουρανίσκος μετά από αυτή την κραιπάλη είναι κάτι ελαφρύ και δροσιστικό. Η παρακάτω συνταγή είναι ακριβώς αυτό.
Ένα ελαφρύ γιαουρτογλυκό, δροσερό, που γίνεται στο πι και φι.
Υλικά συνταγής για γιαουρτογλυκό
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια
- Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γραμμάρια καρύδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
- Μισό ανανά κομμένο σε καρεδάκια
Εκτέλεση συνταγής γιαουρτογλυκού
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού.
- Στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με ένα σύα χειρός μέχρι να πάρει υφή σαντιγύ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι τα καρύδια και τον ανανά και ανακατεύουμε.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο