Η συνταγή που προτείνει διατροφολόγος για αύξηση κολλαγόνου -Ένας πανεύκολος ζωμός με υπέροχη γεύση - iefimerida.gr

Η συνταγή που προτείνει διατροφολόγος για αύξηση κολλαγόνου -Ένας πανεύκολος ζωμός με υπέροχη γεύση

Σούπα βραστό για το κρύο
Σούπα βραστό για το κρύο / shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα 25 χρόνια και μετά, η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται φυσικά, και ενώ κάποιοι ειδικοί προτείνουν συμπληρώματα, διατροφολόγοι όπως η Ισπανίδα Blanca García-Orea (@blancanutri) συνιστούν να στραφούμε στη διατροφή, όπως για παράδειγμα με έναν ζωμό από κόκκαλα, πλούσιο σε αυτή την πρωτεΐνη.

Αν και συνήθως το κολλαγόνο συνδέεται με την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος, αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα μαλλιά, τα νύχια, τα οστά και οι τένοντες.

Καθώς με την ηλικία η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, είναι σημαντικό να το προσφέρουμε στο σώμα μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων.

Δείτε στο Βovary.gr την εύκολη συνταγή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κολλαγόνο διατροφολόγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ