Αν αναζητά κάποιος μία συνταγή για σπιτικά corn dogs, τότε έχουμε την τέλεια πρόταση.
Το σημαντικό είναι να μην βάζουμε πολλά στο τηγάνι γιατί δεν θα ψηθούν όπως πρέπει.
Υλικά
- 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 1 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- 1 αυγό
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε κάθε λουκάνικο με μία χαρτοπετσέτα και περνάμε το καθένα από ένα στικ (για σουβλάκι).
Πασπαλίζουμε ελαφρά τα χοτ ντογκ με καλαμποκάλευρο και με τα δάχτυλα, το τρίβουμε κατά μήκος ώστε να είναι ομοιόμορφο και να καλύπτει όλα τα σημεία.
Χτυπάμε μαζί το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ και σε ένα άλλο, χτυπάμε μαζί το γάλα, το φυτικό λάδι, το μέλι και το αυγό.
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα στο μείγμα με το καλαμποκάλευρο, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 5 λεπτά.
Προσθέτουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι (Tip: περίπου 2 1/2 ίντσες να είναι το λάδι) και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει θερμοκρασία.
Όσο ζεσταίνεται το λάδι, μεταφέρουμε το κουρκούτι σε ένα ψηλό ποτήρι (Tip: Να είναι πιο ψηλό από τα λουκάνικα).
Βουτάμε το λουκάνικο στο κουρκούτι, το στρίβουμε για να καλυφθεί εντελώς και μετά το βάζουμε σιγά-σιγά στο καυτό λάδι, περιστρέφοντάς το από το ραβδί για 5 δευτερόλεπτα για να δέσει η επικάλυψη.
Αφήνουμε το ξυλάκι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας με λαβίδες, περίπου 3 λεπτά. (Tip: Μπορούμε να τηγανίσουμε ως και 3 corn dogs τη φορά ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας, απλά προσέχουμε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο).
Βγάζουμε τα corn dogs, τα βάζουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με μουστάρδα και κέτσαπ.