Μια γλυκιά συνταγή με την οποία μπορείτε να ανακυκλώσετε το κέικ που περίσσεψε.
Έχουν γίνει τεράστια μόδα τα τελευταία χρόνια, κυρίως γιατί μοιάζουν με γλειφιτζούρια και μπορούν να γίνουν εύκολα σε παιδικά πάρτι και όχι μόνο. Τα cake pops είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανανεώσετε το κέικ που έμεινε από την προηγούμενη μέρα σε ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό.
Υλικά
- 300 γρ κέικ
- 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
- 180 γρ τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
- 250 γρ κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε το κέικ με τα χέρια ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων
- Προσθέτουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο, το τυρί κρέμα και την πραλίνα και ανακατεύουμε καλά
- Πλάσουμε με τα χέρια μας στρογγυλά μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού (μην τα κάνετε πολύ μεγάλα για να στέκονται στο ξυλάκι). Στερεώνουμε κάθε μπαλάκι σε ένα ξυλάκι και βάζουμε τα cake pops για 10-15 λεπτά στην κατάψυξη
- Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί (το μπολ πάνω από σκεύος με νερό που βράζει).
- Βουτάμε ένα, ένα τα cake pops στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, τόσο στην επικάλυψη, όσο βέβαια και στα υλικά που θα προσθέσετε μέσα στο κέικ. Ο σκοπός είναι μαζί με τη γεύση, να χαρίσετε στο μείγμα υγρασία, ώστε να πλάθεται. Οπότε, φιστικοβούτυρο, τυρί κρέμα, καραμέλα γάλακτος είναι μόνο μερικές ιδέες που θα ταιριάξουν γάντι. Για όποιους το προτιμούν, τους ταιριάζουν και οι ξηροί καρποί.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο