Αγαπημένο ιταλικό φαγητό τα λαζάνια, δύσκολο να βρεις, όμως, ένα πραγματικά αυθεντικό ιταλικό πιάτο. Η παρακάτω συνταγή εγγυάται το γευστικό αποτέλεσμα.
Τη συνταγή μοιράστηκε ο Ιταλός Στέφανο Παολίλο, επικεφαλής σεφ σε ιταλικό εστιατόριο στο Σίδνεϊ. Μια αυθεντικά ιταλική συνταγή (σαν τη συνταγή της ιταλίδας γιαγιάς για μελιτζάνες φούρνου με τυριά), η οποία θέλει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Υλικά συνταγής για αυθεντικά ιταλικά λαζάνια
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη πανσέτα
- ελαιόλαδο
- 1 κιλό κιμά μοσχάρι
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 μπαστούνια σέλινο
- 2 συσκευασίες των 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 350 g φύλλα λαζάνια
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ
- 150 γραμμάρια τυρί τσένταρ
- 2 φρέσκα φύλλα δάφνης
- 4 κουταλιές αλεύρι
- 1 λίτρο πλήρες γάλα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο, για τρίψιμο
Εκτέλεση συνταγής για αυθεντικά λαζάνια φούρνου
- Αφαιρέστε και ψιλοκόψτε τα φύλλα δεντρολίβανου και ψιλοκόψτε την πανσέτα
- Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί, προσθέστε το δεντρολίβανο και την πανσέτα και τηγανίστε για 2 λεπτά, ή έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανιστεί. Ανακατεύετε συνεχώς.
- Προσθέστε όλο τον κιμά και ανακατεύετε, χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα.
- Μειώστε τη θερμοκρασία του ματιού, κάπου στη μέση και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 10 λεπτά, ή έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά.
- Τρίψτε το Τσένταρ και στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα μπολ.
- Κόψτε σε κυβάκια το καρότο και το σέλινο. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, προσθέστε τα στα καρότα.
- Ρίξτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον κιμά. Μαγειρέψτε για 15 με 20 λεπτά, ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα ντοματάκια και βάλτε ισόποση ποσότητα νερού.
- Ανακατέυστε καλά και χαμηλώστε και άλλο τη φωτιά.
- Αφήστε να σιγοβράσει ο κιμάς σας για περίπου 2-4 ώρες (όσο περισσότερο το καλύτερο).
- Για τη μπεσαμέλ: Λιώστε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά, προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Γυρίστε τη φωτιά σε μια μέση θερμοκρασία, αφήστε το γάλα να βράσει, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία όσο πιο χαμηλά γίνεται και μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προσθέστε το τρυμμένο τσένταρ και τρίψτε στο μείγμα το μισό μοσχοκάρυδο.
- Οταν ο κιμάς ετοιμαστεί, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Στο ταψί τώρα απλώστε τα λαζάνια και από πάνω το ένα τέταρτο του κιμά. Απλώστε ομοιόμορφα. Μετά βάλτε το ένα τέταρτο της μπεσαμέλ και απλώστε ομοιόμορφα. Μετά ξανά βάλτε λαζάνια, κιμά, κρέμα. Επαναλαμβάνουμε συνολικά τη διαδικασία 4 φορές, τα λαζάνια μας πρέπει να έχουν 4 στρώσεις. Τελειώνουμε φυσικά με μπεσαμέλ στην κορυφή.
- Πασπαλίζουμε λίγο τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Το υπέροχο φαγητό μας είναι έτοιμο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο