Ένα λαχταριστό ορεκτικό είναι πάντα ευπρόσδεκτο στο τραπέζι μας και υπάρχουν πολλές συνταγές για να διαλέξουμε το καλύτερο.
Τι θα έλεγες για αλμυρούς λουκουμάδες; Υπάρχουν και είναι θεϊκοί! Γίνονται όπως οι γνωστοί μας λουκουμάδες με γέμιση τυριού όπως φέτα και άλλως υλικών της επιλογής μας.
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με κάποια σος ή αλμυρή μαρμελάδα ντομάτας. Μοιάζουν με τυροκροκέτες και είναι αφράτοι και πεντανόστιμοι.
Υλικά συνταγής για αλμυρούς λουκουμάδες
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 100-120 γρ. νερό χλιαρό
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 15 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξερή
- 2 κ.σ. λάδι
- 100 γρ. φέτα
Εκτέλεση συνταγής για αλμυρούς λουκουμάδες
- Σε 100 γρ. χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την διαλυμένη μαγιά.
- Ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
- Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και ελαστική. Ισως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο νερό χλιαρό ακόμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για 20-30 λεπτά.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, το ανοίγουμε σε πιτάκι και βάζουμε ένα κομματάκι τυρί, το κλείνουμε καλά κάνοντας στρογγυλό σχήμα για να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και αφού κάψει, τηγανίζουμε τα λουκουμαδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο