Μία απλή συνταγή για αφράτο κέικ-μηλόπιτα που θα σας συναρπάσει!
Ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων είναι φυσικά η λαχταριστή μηλόπιτα, ένα κατεξοχήν σπιτικό επιδόρπιο, ιδανικό για το πρωινό μας γεύμα ή για να συνοδεύσει τα ζεστά μας ροφήματα κάθε ώρα της ημέρας.
Το δημοφιλές γλυκό έχει πάρα πολλές παραλλαγές και κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της αγαπημένη συνταγή για μηλόπιτα, η οποία αποτελεί το τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους που έρχονται να απολαύσουν έναν απογευματινό καφέ. Aπό εδώ έχουμε διάφορες συνταγές για μηλόπιτα, όπως συνταγή για μηλόπιτα ρολό ή συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα.
Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης προτείνει μία συνταγή για μηλόπιτα κέικ που θα σας αφήσει έκπληκτους με την εύκολη εκτέλεσή της και την πλούσια γεύση της. Δε θα χρειαστείτε ούτε καν μίξερ!
Υλικά συνταγής για μηλόπιτα-κέικ
- 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 3 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 150 γρ χυμό μήλου
- 1 κσ κανέλα
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την κανελα , το ηλιέλαιο, το χυμό μήλου, την σόδα , το μπέικεν ,τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 κόκκινα μήλα και τα ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.
- Προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.
- Σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί 25χ30 εκ. προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180 c.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.
- Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.