Τον τελευταίο χρόνο είμαστε στο σπίτι περισσότερο από ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε τουλάχιστον βαρεθεί τα σνακ που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Ποπ κoρν, ξηροί καρποί, πατατάκια ναι μεν εύκολα και γρήγορα, αλλά κλασικά και βαρετά. Ιδού τέσσερις λαχταριστές και εναλλακτικές ιδέες για σνακ τις οποίες μοιράζονται σεφ με αστέρια Michelin για το σπίτι αλλά και το γραφείο.
Μπάρες Rice Krispies με μόλις τρία υλικά
Οι μπάρες αυτές θα σας ταξιδέψουν στην παιδική σας ηλικία, λέει ο Ντέιβιντ Σιμ, βραβευμένος σεφ στο εστιατόριο Cote του Μανχάταν.
Για να φτιάξετε τις σπιτικές λιχουδιές του Σιμ, χρειάζεστε μόνο έξι κουταλιές της σούπας βούτυρο, 450 γρ. μαλακά ζαχαρωτά marshmallows και έξι φλιτζάνια από τα αγαπημένα σας δημητριακά.
«Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τις καραμέλες», λέει ο Σιμ. «Το μυστικό είναι να μην έχετε πολύ υψηλή τη θερμοκρασία. Ακατατέψτε συγχρόνως με ένα κουτάλι και βεβαιωθείτε ότι τα marshmallows έχουν λιώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα δημητριακά και ανακατέψτε ξανά».
Στη συνέχεια σε έναν δίσκο απλώστε το μείγμα σας, πιέστε ελαφρά και αφήστε το να κρυώσει. Επειτα κόψτε το σε μικρούς κύβους και απολαύστε.
Γαλλική ομελέτα
«Μια αληθινή και κλασική γαλλική ομελέτα φτιάχνεται απίστευτα εύκολα και απλά. Χρειάζεστε μόνο αυγά και καλό βούτυρο» , λέει ο Ράϊαν Ρατίνο, ο σεφ πίσω από το εστιατόριο Bresca στην Ουάσιγκτον. «Είναι ένας απλός συνδυασμός που όμως αποδίδει μια λεπτή και τρυφερή υφή και γεύση», προσθέτει ο ίδιος.
Στη συνέχεια, απολαύστε την ομελέτα σας ανάμεσα σε δυο κομμάτια του τοστ. Μια απλή αλλά διαφορετική πρόταση.
Vegan σάντουιτς
O Κούρτις Στόουν διευθύνει τα εστιατόρια Maude και Gwen στο Λος Άντζελες και λατρεύει την ακόλουθη εκδοχή για vegan σάντουιτς.
Η εύκολη συνταγή περιλαμβάνει λαχανικά όπως πιπεριές και ντομάτες ψημένες στη σχάρα, μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
Ο Στόουν απλώνει λίγο γιαούρτι στο ψωμί πριν προσθέσει τα λαχανικά και ολοκληρώνει πάντα με λίγο τυρί φέτα.
«Έχεις αυτή την αλμύρα από τη φέτα, την υπέροχη πλούσια κρεμώδη γεύση από το γιαούρτι, ενώ τα ψητά λαχανικά έχουν μυρωδιά από κάρβουνο. Απλά υπέροχο», για όλες τις ώρες της ημέρας.
Σπιτική πίτσα
Η Λόρεν Ντεστένο, σεφ του εστιατορίου NYC με αστέρι Michelin, δίνει τη δική της συνταγή για πίτσα χαρακτηρίζοντάς την ένα χορταστικό σνακ.
Για να δημιουργήσετε την αγαπημένη αυτή σπιτική πίτσα της Ντεστένο, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και απλώστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας ντομάτας σε ένα έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα. Στη συνέχεια, πασπαλίστε με διάφορα καρυκεύματα. Η Ντεστένο χρησιμοποιεί σκόνη σκόρδου, ρίγανη και νιφάδες τσίλι.
Συμπληρώστε κομμάτια μοτσαρέλας και τριμμένη παρμεζάνα. Ψήστε την πίτσα για περίπου οκτώ λεπτά και αφήστε την να κρυώσει για μερικά λεπτά πριν τη σερβίρετε.
Φωτογραφίες: Shutterstock