Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και είναι η τέλεια ευκαιρία, παρά τη ζέστη, για μία βραδιά μπάρμπεκιου με την παρέα, επιλέγοντας χοιρινά σουβλάκια με ντοματίνια και ανανά!
Μία χορταστική και λαχταριστή συνταγή που θα συναρπάσει τον ουρανίσκο όποιου δοκιμάσει.
Υλικά για τα σουβλάκια
- 1½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους
- 1 ανανάς (ξεφλουδισμένος, καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους)
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 40 ντοματίνια
- ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Υλικά για τη γλυκόξινη σάλτσα
- ½ φλιτζάνι χυμό ανανά
- ¼ φλιτζάνι ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη γλυκόξινη σάλτσα σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύοντας τον χυμό ανανά, το ξύδι, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα τη ζάχαρη με το άμυλο καλαμποκιού ώστε να γίνουν «ένα».
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα από το μπολ και χτυπάμε καλά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα, 3 με 4 λεπτά.
Τώρα φτιάχνουμε τα σουβλάκια και βάζουμε εναλλάξ το χοιρινό, το ντοματίνι και τον ανανά.
Αλείφουμε τα σουβλάκια με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε σε μια προθερμασμένη σχάρα ή τηγάνι γκριλ μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα και στις δύο πλευρές, για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά.
Όσο τα σουβλάκια είναι ακόμα ζεστά, αλείφουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα, γαρνίρουμε με κρεμμύδι και σερβίρουμε.