Μία από τις πιο δημοφιλείς γλυκές λιχουδιές είναι φυσικά τα σοκολατάκια, πόσο μάλλον όταν είναι χωρίς ζάχαρη!
Τα σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκίτσας είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες χωρίς να λιγωθούμε ή να κάνουμε υπερβολές. Ιδανικά επίσης για ένα γλυκό κέρασμα που θα συνοδέψει τον καφέ ή το τσάι των καλεσμένων σας.
Συνήθως τα αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο, ωστόσο, όπως κάθε σπιτική λιχουδιά, έτσι και τα σοκολατάκια έχουν άλλη χάρη όταν τα φτιάχνουμε με τα χεράκια μας.
Εμείς λοιπόν βρήκαμε μία λαχταριστή και πανεύκολη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για υγιεινά σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη τα οποία θα σας συναρπάσουν. Μάλιστα, πρόκειται για μία ιδιαίτερα θρεπτική και ελαφριά λιχουδιά καθώς συνδυάζει υγεινά συστατικά όπως γιαούρτι, ξηρούς καρπόυς και μέλι.
Υλικά
Για τα σοκολατάκια:
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 120 γρ. berries
- 1 κ.σ. ινδοκάρυδο
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη σοκολάτα:
- 300 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Για τα σοκολατάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αμύγδαλα, τα berries, το ινδοκάρυδο, το μέλι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι.
- Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, παίρνουμε μια κ.σ. από το μείγμα και την τοποθετούμε στο ταψί.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Για τη σοκολάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα μαζί με το ηλιέλαιο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη λιώνουμε στα μικροκύματα.
- Βγάζουμε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα.
- Τα τοποθετούμε ξανά στο ταψί και αφήνουμε, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
- Σερβίρουμε.