Τα σοκολατάκια είναι το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων και αυτή η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη είναι εύκολη και πεντανόστιμη.
Για αυτή τη συνταγή για σοκολατάκια, χρειάζονται μόλις δύο υλικά.
Υλικά
- 250 ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 130 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με το ταχίνι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Έπειτα, το κατεβαζουμε από την φωτιά και προαιρετικά προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύοντας με την μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο πιάτο, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια ενός κουταλιού, κάνουμε βραχάκια από το μείγμα μας ή μικρά πλακέ σοκολατάκια.
Τέλος, τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα, μέχρι να παγώσουν.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:
-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/
-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis
-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#