Μία εύκολη συνταγή για λαχταριστό σιμιγδαλένιο κέικ που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι σας κάθε στιγμή της ημέρας.
Η σοκολάτα είναι μία σταθερά αγαπημένη επιλογή για κάθε λογής γλυκό, ωστόσο το σιμιγδάλι είναι ένα από τα μυστικά «θαυματουργά» υλικά όσων αγαπούν το μαγείρεμα.
Ανάμεσα στις συνταγές του σεφ Πάνου Παπαδάκη ξεχωρίσαμε μία συνταγή για λαχταριστό σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας που θα γίνει ανάρπαστο. Πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή με πολύ ιδιαίτερη γεύση καθώς αντικαθιστά το αλεύρι με το σιμιγδάλι, γεγονός που το καθιστά και υψηλότερο σε περιεκτικότητα πρωτείης.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείς απλά υλικά και είναι σίγουρο πως με το που το δοκιμάσεις δεν θα ξεχάσεις την υπέροχη και πλούσια γεύση του.
Υλικά
- 3 μέτρια αυγά
- 500 γρ άλειμμα πραλίνα σοκολάτας
- 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1 μπανάνα
- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρα
Για το πασπάλισμα
- Πραλίνα σοκολάτας
- Νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα αφρατεύουμε καλα με ένα σύρμα.
- Έπειτα προσθέτουμε την πραλίνα σοκολάτας.
- Πολτοποιούμε την μπανάνα και την προσθέτουμε και κείνη μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικεν , τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Σε μια φόρμα 32χ13 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 180 c.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά.
- Στολίζουμε με πραλίνα σοκολάτας και νιφάδες κουβερτούρας.
- Το πιο νόστιμο εύκολο και αφράτο κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.