Μια διαφορετική, πρωτότυπη συνταγή πάντα θα μας κινεί την περιέργεια να την φτιάξουμε και κυρίως να την απολαύσουμε.
Τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι πολλά, για να διαλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει. Αγνά υλικά, πρώτες ύλες, δημιουργούν υπέροχα πιάτα με αγάπη και μεράκι. Ένα από αυτά είναι το σφουγγάτο. Είναι κάτι μεταξύ ομελέτας, σουφλέ και φρουτάλιας ή φριτάτας, είναι όμως κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.
Το σφουγγάτο το συναντάμε σε πολλά νησιά μας, όπως στην Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Λέσβο. Είναι ένα σούπερ καλοκαιρινό πιάτο, που μπορείς να απολαύσεις όλη την ημέρα. Αφράτο και λαχταριστό. Βρήκαμε μια απίθανη, μοναστηριακή συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα και τρώγεται αμέσως! Μάλιστα, γίνεται στον φούρνο οπότε είναι και πολύ πιο υγιεινή.
Διαβάστε την μοναστηριακή συνταγή για το πεντανόστιμο σφουγγάτο στο Bovary.gr