Σβίγγοι: Οι λουκουμάδες του Γιώργου Τσελεμεντέ είναι αφράτοι και λιώνουν στο στόμα - iefimerida.gr

Σβίγγοι: Οι λουκουμάδες του Γιώργου Τσελεμεντέ είναι αφράτοι και λιώνουν στο στόμα

Λουκουμάδες σε λευκό μπολ
Είναι αφράτοι και γίνονται πανεύκολα/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνα από τα αγαπημένα μας γλυκά που φτιάχνουμε στο σπίτι και απολαμβάνουμε ζεστά είναι οι λουκουμάδες.

Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας και δεν χάνουμε ευκαιρία να γευτούμε ένα λαχταριστό κομμάτι. Η χώρα μας είναι πλούσια σε ιδιαίτερες συνταγές και παραδοσιακά πιάτα, τόσο αλμυρά όσο και γλυκά. Ψάχνοντας για παραλλαγές των λουκουμάδων, βρήκαμε αυτούς που ακούν στο όνομα «σβίγγος» ή «σβίγκος».

Τα αφράτα μπαλάκια ζύμης που οι Γάλλοι ψήνουν στο φούρνο και ονομάζουν choux, στην ελληνική τους εκδοχή τηγανίζονται, σιροπιάζονται και λέγονται σβίγγοι. Προέρχονται από τη νησιωτική Ελλάδα και αποτελούν το γλυκό των ναυτικών. Δεν είναι νηστίσιμοι όπως οι κλασσικοί λουκουμάδες, αλλά περιέχουν βούτυρο και αυγά. Βρήκαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ, εγγονού του μεγάλου σεφ από τη Σίφνο, και σας την παρουσιάζουμε.

Διαβάστε τη συνταγή για νησιώτικους λουκουμάδες στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λουκουμάδες συνταγή γλυκό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ