Eνα από τα αγαπημένα μας γλυκά που φτιάχνουμε στο σπίτι και απολαμβάνουμε ζεστά είναι οι λουκουμάδες.
Τα γλυκά είναι η αδυναμία μας και δεν χάνουμε ευκαιρία να γευτούμε ένα λαχταριστό κομμάτι. Η χώρα μας είναι πλούσια σε ιδιαίτερες συνταγές και παραδοσιακά πιάτα, τόσο αλμυρά όσο και γλυκά. Ψάχνοντας για παραλλαγές των λουκουμάδων, βρήκαμε αυτούς που ακούν στο όνομα «σβίγγος» ή «σβίγκος».
Τα αφράτα μπαλάκια ζύμης που οι Γάλλοι ψήνουν στο φούρνο και ονομάζουν choux, στην ελληνική τους εκδοχή τηγανίζονται, σιροπιάζονται και λέγονται σβίγγοι. Προέρχονται από τη νησιωτική Ελλάδα και αποτελούν το γλυκό των ναυτικών. Δεν είναι νηστίσιμοι όπως οι κλασσικοί λουκουμάδες, αλλά περιέχουν βούτυρο και αυγά. Βρήκαμε τη συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ, εγγονού του μεγάλου σεφ από τη Σίφνο, και σας την παρουσιάζουμε.
Διαβάστε τη συνταγή για νησιώτικους λουκουμάδες στο Bovary.gr