5 συμβουλές για το τέλειο ψητό κοτόπουλο - Ζουμερό μέσα και τραγανό από έξω - iefimerida.gr

5 συμβουλές για το τέλειο ψητό κοτόπουλο - Ζουμερό μέσα και τραγανό από έξω

Συμβουλές για το τέλειο ψητό κοτόπουλο
Συμβουλές για το τέλειο ψητό κοτόπουλο/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί είναι αυτοί που ήδη ψάχνουν συνταγές ή συμβουλές για το τέλειο ψητό κοτόπουλο (ή γαλοπούλα).

Αν αυτές τις γιορτές σχεδιάζετε να καλέσετε φίλους στο σπίτι σας για το εορταστικό τραπέζι και δεν φημίζεστε για τις μαγειρικές σας ικανότητες, ίσως θα ήταν καλό να ακολουθήσετε τις συμβουλές αυτού του σεφ για το τέλειο ψητό κοτόπουλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς όμως είναι ένα τέλειο κοτόπουλο; Το κρέας πρέπει να είναι ζουμερό και γευστικό, η πέτσα τραγανή και χρυσαφένια.

Ο σεφ Ρομέν Μπουριγιόν, ιδρυτής του Cocotte, ενός ομίλου εστιατορίων με έδρα το Λονδίνο και ο οποίος έχει εργαστεί σε εστιατόρια με αστέρια Michelin στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, μοιράζεται με την Daily Mail τις συμβουλές του.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο ψητό κοτόπουλο

Ξεκινήστε με μια μαρινάδα

«Μια καλή μαρινάδα θα βοηθήσει να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ειδικά όταν το κρέας μαγειρεύετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η υγρασία στο κρέας ενώ προσθέτει και γεύση. Μου αρέσει να το μαρινάρω σε ελαιόλαδο με πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Επικαλύψτε το και αφήστε το να μαριναριστεί – ιδανικά όλη τη νύχτα, αλλά τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η χαμηλή θερμοκρασία και το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί

«Η χαμηλή θερμοκρασία και το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να διατηρηθεί το κοτόπουλο ζουμερό. Μου αρέσει να μαγειρεύω στους 100 βαθμούς Κελσίου για 3 έως 4 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος. Αν έχετε θερμόμετρο κρέατος, η θερμοκρασία του πυρήνα πρέπει να φτάσεις τους 60 βαθμούς Κελσίου».

Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αφήστε το να ξεκουραστεί όταν το βγάλετε από το φούρνο. Αυτό σημαίνει ότι οι χυμοί του θα αναδιανεμηθούν σε όλο το κοτόπουλο και θα κάνουν όλο το κρέας τρυφερό. Συνήθως το αφήνω να ξεκουραστεί για 45 λεπτά σε μια σχάρα ή μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου» σημειώνει ο σεφ.

Μην παραλείπετε τα καρυκεύματα

«Αλατοπιπερώνετε πάντα την πέτσα του κοτόπουλου. Αυτό είναι ένα από τα πιο νόστιμα μέρη και διατηρεί τόσο άρωμα, οπότε, όταν κρυώσει, τρίψτε την πέτσα με ελαιόλαδο και αλάτι σε όλη την επιφάνεια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελειώστε το μαγείρεμα στην πάνω σχάρα

«Αφού καρυκεύσω την πέτσα, ολοκληρώνω το μαγείρεμα του κοτόπουλου στην πάνω σχάρα ώστε να γίνει η πέτσα τραγανή και να ενισχυθεί η γεύση των καρυκευμάτων. Ανοίξτε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία, βάλτε το κοτόπουλο με το κεφάλι προς τα εμπρός και αφήστε το να ψηθεί για 4 λεπτά. Στη συνέχεια, γυρίστε το να κοιτάζει προς τα πίσω για άλλα τέσσερα λεπτά» κλείνει ο σεφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ