Ο διάσημος Αυστραλός σεφ Iain ‘Huey’ Hewitson αποκάλυψε το μυστικό του συστατικό για να εξασφαλίζει τα τέλεια scrambled eggs κάθε φορά.
Ο Hewitson ήταν σταθερό μέλος της τηλεόρασης της Αυστραλίας για δεκαετίες χάρη στις δημοφιλείς απογευματινές εκπομπής μαγειρικής του – και τώρα έκανε μια αναπάντεχη επιστροφή στο TikTok.
Το μυστικό τα τέλεια scrambled eggs
Σε ένα λοιπόν, βίντεό του δείχνει την συνταγή για τέλεια scrambled eggs και το μυστικό του, όπως λέει, είναι η κρέμα γάλακτος που βάζει όταν τα χτυπάει καθώς επίσης και πως δεν χρησιμοποιεί ποτέ σύρμα για το χτύπημα αλλά ένα πιρούνι.
«Τα καλύτερα scrambled eggs που έχω φάει ποτέ ήταν στο καφέ ‘Bills’ που ανήκε στον Bill Granger (ένας άλλος διάσημος Αυστραλός σεφ) ο οποίος δεν είναι δυστυχώς μαζί μας πια. Ήταν σπουδαίος σεφ. Είδα τη συνταγή του για αυγά scrambled και είχε περίπου 3 τόνους κρέμα γάλακτος μέσα» λέει.
Σύμφωνα με τους New York Times, o Bill Granger είχε χαρακτηριστεί ως «ο δάσκαλος των αυγών του Σίδνεϊ» και του είχε αποδοθεί η ιδιότητα πως έκανε τα αυγά αυτά «σέξι». Ένας κριτικός γεύσης μάλιστα είχε περιγράψει τη συνταγή του ως «ελαφριά σαν την ανάσα ενός αγγέλου».
Βήμα - βήμα η συνταγή του
Όπως λέει λοιπόν τώρα ο Hewitson: «Νομίζω ότι η συνταγή του είχε τόση κρέμα γάλακτος όσο και αυγά, αλλά δεν πρόκειται να το κάνω αυτό. Μου αρέσει να βάζω μια καλή ποσότητα κρέμας στα αυγά μου πριν τα χτυπήσω με ένα πιρούνι». Σύμφωνα με τον σεφ, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσετε σύρμα προκειμένου να διατηρηθεί ο αέρας μέσα στο μίγμα.
Στη συνέχεια, ο Hewitson έβαλε μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι του και περίμενε μέχρι να λιώσει πριν προσθέσει τα χτυπημένα αυγά. «Επειδή πρόκειται για scrambled αυγά και όχι ομελέτα, ανακατεύετε διαρκώς μόλις πήξει το κάτω μέρος» λέει. «Το άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην τα παραψήσετε. Ο κόσμος τείνει να τα παραψήνει μέχρι να γίνουν πολύ σφιχτά. Τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται και μόλις βγουν από την πηγή θερμότητας, γι’ αυτό σβήστε τη φωτιά λίγο πριν τελειώσετε».
Στη συνέχεια, ο σεφ προσθέτει μία πρέζα αλάτι και μια χούφτα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για χρώμα και φρεσκάδα. Όσο για το σερβίρισμα, βουτυρώνει λίγο ψωμί και απλώνει από πάνω κατσικίσιο τυρί.