Οι πατάτες είναι ίσως το μοναδικό φαγητό που αρέσει σε όλους. Τηγανιτές, φούρνου, ή σε πουρέ, έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές.
Και αν είστε από αυτούς που όσο μεγαλώνουν κοιτάζουν με το κιάλι τις πατάτες, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Όταν τις απολαμβάνετε θα πρέπει να το κάνετε χωρίς καμία τύψη και στο μάξιμουμ. Η (απαγορευμένη) λιχουδιά των παιδικών μας χρόνων, δεν χρειάζεται ούτε τηγάνι, ούτε καυτό λάδι για να γίνει πεντανόστιμη.
Η συνταγή έρχεται από τη Γαλλία και περιλαμβάνει ταψάκι και φούρνο. Το αποτέλεσμα της πανεύκολης συνταγής, στην οποία ορκίζονται οι Παριζιάνοι, είναι εθιστικό. Ένα πιάτο που δεν θα σταματήσετε να τρώτε, μέχρι να τελειώσει.
Οι πατάτες «gratin Dauphinois» είναι μια παραδοσιακή συνταγή η οποία μας έρχεται από την ορεινή περιοχή της Ντοφίν στη Νοτιοανατολική Γαλλία.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη συνταγή σε ένα επίσημο γεύμα ή σε έναν μπουφέ. Θα δώσει άλλον αέρα στο τραπέζι και θα σας χρίσει top chef στην παρέα.
Δείτε την κολασμένη συνταγή στο Bovary.gr